21 novelas para enamorarte de Barcelona

18. El barri del sorral

Begoña García Carteron

Un retrat fidel i emotiu de la gent humil i treballadora de mitjan segle XVIII a través del rol de la dona.

Una visió del port, del contraban i dels baixos fons d’una ciutat en ple creixement. Una lluita en clau femenina per assolir la llibertat personal en temps de repressió.

Corre lany 1751, la guerra de Successió fa trenta-set anys que va acabar, però molts dels supervivents encara no han superat les seqüeles.

Fora de les muralles de Barcelona, a tocar del port, en un sorral inhòspit guanyat al mar i amb el perfil de la fortalesa militar com a teló de fons, moltes famílies que van perdre les llars amb la derrota malviuen en barraques.

D’allà surt un grup de dones per fer feines de neteja a ciutat, i el destí les portarà a treballar a l’interior de la Ciutadella,on tindrà lloc un fet que els hi canviarà la vida a totes, i que les farà posseïdores d’un petit tresor enverinat que hauran de guardar en secret.

19. Un señor de Barcelona

Josep Pla

Un señor de Barcelona tiene por protagonista a Rafael Puget, un personaje real de quien Josep Pla nos transcribe la historia, una serie de retratos humanos, recuerdos y anécdotas de los protagonistas de la Barcelona de principios del siglo XX, narrada en primera persona, tal como la escuchó de sus propios labios. Puget, nacido en Manlleu el 1873, murió en Barcelona, donde se estableció con su familia en 1888, después de la muerte de su padre, de quien nos narra la curiosa historia de su segundo matrimonio, del cual Puget era hijo, a principios de la década de los cuarenta, poco antes de que apareciese este libro, por cuyas páginas desfilan múltiples sucesos y personajes de la época.

More from Mayte Bellera

Bob Martin, el fotógrafo que descubrió el ángulo más espectacular de Barcelona 92.

Meses antes de las Olimpiadas de Barcelona 92, un grupo de profesionales...
Read More

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.